Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Ψέματα με... σύστημα

Μικρή συνεισφορά στο διάλογο για τα "παιχνίδια" των συστημικών παραγόντων:

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις για την παιδεία είχαν μια απτή, διόλου παράπλευρη, απώλεια για τους νεοταξίτικους σχεδιασμούς: η Μαριέττα Γιαννάκου έμεινε εκτός βουλής. Τι κάνουν οι αστέρες των ΜΜΕ που "ακούνε τη φωνή των παιδιών"; Θέλουν να την ξαναβάλουν στο πολιτικό παιχνίδι και στήνουν εμφανίσεις της στα παράθυρα της αποβλάκωσης, εκθειάζοντας το... έργο της!

Αυτοί οι ίδιοι "αστέρες" ενοχλούνται υποτίθεται από τους ακροδεξιούς και στηλιτεύουν τη δράση τους. Την ίδια στιγμή, καλούν συστηματικά με κάθε ευκαιρία τους παρατρεχάμενους του Κατατζαφέρη για να τοποθετηθούν επί παντός επιστητού. Βορίδηδες, Πλεύρηδες και Γεωργιάδηδες έχουν μια παρουσία εκπληκτικά δυσανάλογη με το ύψος τους και την ουσία των λεγομένων τους: ένα 4% πλασάρεται δια των ΜΜΕ σαν 16-20% και αυτό πρέπει να το "δεχτούμε" σαν φυσιολογικό.

Κι ας μην σταθούμε τώρα στα άλλα κολπάκια τους: βγάζει 16-18% ο Συνασπισμός; Λυτοί και δεμένοι να μας πείσουν για την "ακτινοβολία" του και το "σύγχρονο λόγο" του. Πέφτει -μετά το "χάιδεμα" στους κουκουλοφόρους των υπηρεσιών- κάτω από το ΚΚΕ, κάτι που για πρώτη φορά αφήνουν να περάσει οι δημοσκοπούντες, δεν φταίει η πολιτική του, ούτε έχασε την ακτινοβολία του, φταίει ότι τον... "στοχοποίησαν"!

Θα είχε γούστο εάν δεν ήταν επικίνδυνο: οι ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (και στο φόντο Σόρος) είναι πάντα "πολέμιοι της συνωμοσιολογίας", θέλουν, πάντα, όλοι "να βλέπουν τις ευθύνες τους" και να μην "ψάχνουν δικαιολογίες". Αυτά όμως ισχύουν μόνο για τους αντιπάλους τους! Όταν έρθει η ώρα να δουν τις ευθύνες τους, χωρίς να τις ρίχνουν σε άλλους, έχουν έτοιμη τη... συνωμοσιολογία: ΚΚΕ, Καραμανλής και δεν ξέρω ποιοι άλλοι, συμφώνησαν να τους... στοχοποιήσουν!

Μόνο για "ξένο παράγοντα" δεν μίλησαν! Αλλά, βέβαια, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Αλήθεια, αυτοί που "αφουγκράζονται την αγωνία της γενιάς των 700 ευρώ" και "δεν θα αφήσουν μόνη τη νεολαία" υποστήριξαν ή όχι την ουσία της ευρωκατεύθυνσης για αλλαγή του εβδομαδιαίου εργάσιμου χρόνου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου