Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Ποιος θυμάται τον Τσίρκα;

Οι σφαίρες του καλάσνικοφ που είχαν στόχο το λεωφορείο των ΜΑΤ... μυρίζουν. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που αμφιβάλλουν. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι είναι αποφασισμένοι να αγνοούν τις αισθήσεις τους!

Αποφάσισα λοιπόν να γράψω πέντε αράδες που έριξα σε φόρουμ φίλων πριν από λίγες ημέρες, όταν ένα άλλο "περίεργο" όπλο βρόντηξε στο Περιστέρι. Υπήρχαν και τότε αρκετοί που έκαναν ότι δεν ακούν! Έγραφα λοιπόν:

Φοβάμαι ότι πολλοί υποτιμούν τη φονική επίθεση στο Περιστέρι. Ευτυχώς, βέβαια, δεν υπήρξε νεκρός. Αλλά γεγονός είναι ότι μόνο από τύχη δεν είχαμε μια ακόμη τραγωδία που θα σήμαινε εκρήξεις έξω από τις δυνατότητες πολιτικού σχεδιασμού όλων των πολιτικών δυνάμεων.
Οι ημέρες περνούν και απάντηση δεν έχουμε. Ποιος πυροβόλησε; Ποιοι ή τι τον όπλισαν;
Η αστυνομία ενήργησε, πάλι, με απαράδεκτη καθυστέρηση ενώ εμφανίζει, πάλι, τη "γνωστή" της ανικανότητα. Κι αυτό είναι ένας ακόμη λόγος ανησυχίας. Είτε δεν μπορούν, είτε "απεργούν", είτε ακολουθούν εντολές.

Η ανεπάρκεια της ΝΔ είναι ορατή και στα τρία ενδεχόμενα. Και η αποπομπή του αρχηγού της ΕΛΑΣ ή και του Χηνοφώτη δεν τη θεραπεύουν.
Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ επίσης είναι ορατές. Η στρατιωτικοποίηση της ΕΛΑΣ, η απόσυρση της από το κυνήγι του εγκλήματος και η "ειδίκευσή" της στην προστασία της τάξης, είναι δική τους απόφαση.

Καιρός να πω αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα. Ο όποιος ξένος παράγοντας μπορεί να χορεύει ανεμπόδιστα με αυτήν της ΕΛΑΣ και με αυτές τις κυβερνήσεις που έχουμε την τελευταία 20ετία.

Ο κάθε "δεκανέας Πάρκερ", για να θυμηθούμε και τον Στρατή Τσίρκα, μπορεί να παίζει τα παιχνίδια της κάθε "Ιντέλιτζενς" και η πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων να κοιτά μόνο την, υπαρκτή, κοινωνική οργή και να σκέφτεται μόνο πώς θα την καναλιζάρει.

Τα στελέχη των κομμάτων δεν πολυδιαβάζουν. Αναζητούν μόνο αποκόμματα που τους αναφέρουν και "μορφώνονται" με τα στημένα παραπολιτικά των εφημερίδων. Οπότε δεν έχει νόημα να πω ότι θα άξιζε να αναζητήσουν την τριλογία "Ακυβέρνητες Πολιτείες" και ιδιαίτερα τον τρίτο τόμο, τη "Νυχτερίδα".

Θα ήταν σαν να θύμιζα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ξανάρθε ο χειμώνας αλλά το πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας... πέρυσι, δεν φάνηκε ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου